En av Italiens mest kända pastarätter med ursprung från lilla staden Amatrice. Louise Laurenius (@citroncest.blogg.se) bjuder på ett klassiskt och smakrikt recept med guanciale (italiensk lufttorkad griskind), chili, pecorino och vitt vin.

Recept för:

  • 4 personer

Ingredienser:

Gör så här:

  • Börja med att förbereda en stor kastrull med vatten till pastan.
  • Värm sedan upp olivoljan i en stekpanna. Lägg i den hela chilin och låt den smaksätta oljan.
  • Ta bort lite av svålen från guancialen, dela den i skivor på längden och skär den sedan i 1/2 centimeter stora bitar. Lägg ner guancialen i stekpannan med chilin.
  • Låt guancialen steka på medium-hög värme, tills fettet är genomskinligt och köttet något krispigt.
  • Häll ner det vita vinet i pannan och låt det ånga bort. När detta är gjort, tar du bort guancialen från pannan och lämnar chilin (och fettet) kvar.
  • Häll i tomaterna i pannan.
  • Samtidigt häller du i bucatinin i pastavattnet och kokar den al dente.
  • När tomaterna reducerat till en sås, tar du bort chilin och lägger tillbaka guancialen.
  • Häll i den kokta bucatinin i pannan och rör om. Slutligen adderar du den rivna pecorinon och serverar direkt.

Produkter från Paolos i detta recept

Paolos Bucatini

Paolos Hela Skalade Tomater

Paolos Olivolja Terre del Sud

Fler recept