Därför är cigarr & whisky bästa 30/40-årspresenten

Cigarr och whisky är en bra present till en kille som fyller jämnt. Det är en festlig kombination som uppskattas av de flesta män. Cigarrer och whisky finns i många varianter i fysiska butiker såväl som online.

Känner du en kille som fyller jämnt? Funderar du på vad du ska ge honom i födelsedagspresent? En trettio- eller fyrtioårsfest fordrar en speciell gåva, men det kan vara svårt att hitta rätt. En flaska whisky och en cigarr är ett utmärkt val som är svårt att misslyckas med.

Varför cigarr & whisky?

Cigarr och whisky är den perfekta presenten till män som fyller jämnt eftersom det är en lyxig, maskulin gåva till ett överkomligt pris. Whiskyns popularitet har ökat kraftigt i Sverige på sistone, och ligger därför rätt i tiden. Den kan användas till att göra Irish coffee eller drickas ren. Cigarren är i sig en upplevelse både för vana och ovana cigarrökare:

”Med en cigarr (…) går det inte att stressa”, enligt tv-profilen Steffo Törnquist.

Kombinerat utgör gåvorna en härlig stund som mottagaren kan avnjuta antingen direkt på festen eller senare.

Tänk på detta när du köper cigarr och whisky

• Whiskyns karaktär beror på ursprungslandet. Skotsk whisky är rökig, vilket är populärt hos svenska whiskyfantaster. Irländsk och japansk whisky har en klar och fruktig karaktär som passar de flesta.
• Cigarrer är en färskvara och ska hållas fuktiga. Köp därför cigarren så nära inpå festen som möjligt. Att köpa till en så kallad humidorpåse att förvara cigarren i är också en bra idé.

Både cigarrer och whisky kan köpas lagligt online, eller hos tobaksbutiker respektive Systembolaget. I fysiska butiker kan du prata med personalen samt slippa fraktkostnader. Onlinehandel däremot är smidigt, och webbutikerna drivs ofta av entusiaster med mycket kunskap.