Så bygger du upp en bra restaurangverksamhet

När du ska starta en restaurang behöver du ett funktionellt kök, en attraktiv lokal och ett tydligt koncept. Var restaurangen är placerad är också avgörande om gästerna hittar till din restaurang. Planera allt noggrant innan du slår upp portarna till din nya restaurang.

Det är väldigt mycket som du ska planera och tänka på när du ska starta upp en restaurangverksamhet. En sak som spelar väldigt stor roll är köket. Att ha ett funktionellt kök där du smidigt kan arbeta är nyckeln för att lyckas med matlagningen. Det viktigt att välja allt från ugnar till slevar med omsorg. Spis och ugn är framför allt två saker som du verkligen ska lägga energi på. Att ha en bra ugn och spis är avgörande för hur bra mat du kan laga till din nya restaurang. Några tips som du kan ta med dig är att välja vitvaror som fyller dina behov. En inbyggnadsugn med varmluft är perfekt, den kan du även placera i rätt höjd. Placeringen av vitvaror, spis och ugn i förhållande till varandra är viktig för hur arbetsflödet blir.

“Nu, sju år senare, är restaurangen mer eller mindre fullbokad året om.” Läs mer här

Hitta din drivkraft

Det viktiga när du ska starta upp en restaurang är att du verkligen gör det för att du tycker att matlagning är roligt. Hitta drivkraften till varför du gör det. Den kommer att få dig att fortsätta de dagar det känns motigt. Ett tips är att strunta i utmärkelser och priser och bara laga mat för att det är kul. Tänk även på placeringen av restaurangen, att gästerna hittar till den. Lokalen ska vara attraktiv och trevlig. Bestäm även vilken mat du ska laga och vem målgruppen är.