Maten, gemenskapen och kärleken till Italien

Paolo Roberto har ända sedan barnsben spenderat varje sommar i den lilla napolitanska staden Maddaloni i Södra Italien. Och där, tillsammans med fastrarna, lades grunden för hans intresse för den genuina italienska maten.

Våra produkter

I vårt breda sortiment av italiensk mat hittar du allt från olivolja till pasta, pesto, balsamvinäger och inlagda grönsaker.

Det här är Paolos

Alltid noga utvalt

Alla våra produkter är noga utvalda av Paolo Roberto för sin goda smak och höga kvalité. När du väljer något från Paolos kan du känna dig trygg med att du gjort ett bra val.

Kärlek till den italienska maten

Vi är genuint passionerade kring Italiensk mat och därför är allt vi säljer mat från Italien. Kärleken till den Italienska maten, historien bakom råvarorna och de bästa recepten vill vi dela med dig.

Gemenskap

Paolos bygger på gemenskap och därför är Paolos för alla, inte bara för några få utvalda. Mat och dryck för oss samman och skapar möten mellan människor. Vi vill tillsammans med våra kunder sprida och utveckla den Italienska matkulturen.

Inspiration

För Paolos är mat mer än vad vi äter. För oss är mat en daglig källa till inspiration. Vi vill inspirera dig varje dag att upptäcka och uppleva råvaror, kombinationer och de fantastiska smaker som Italien erbjuder. 

 

"Runt matbordet blir man en familj"

- Paolo Roberto

Möt Paolo Roberto

Från en by i södra Italien

”Äkta italiensk mat är inget man slarvar med, varken när man lagar den eller äter den. För mig är mat så mycket mer än bara något man äter, det är en passion och daglig källa till inspiration.

Mina produkter är noga utvalda för sin goda smak och höga kvalitet. Jag har tagit det bästa från Italien till Sverige för att fler ska få uppleva smakerna som jag och min familj älskat i generationer.”

Om Paolo

Paolo Roberto föddes 1969 i Upplands-Väsby utanför Stockholm. Paolos far Vincenzo Roberto kom till Sverige på 60-talet från Maddaloni, en stad strax utanför Neapel i södra Italien. Paolo har ett förflutet som proffsboxare och kampsportare men är idag mest känd som TV-kock, entreprenör, författare, föreläsare och programledare för några av Sveriges mest folkkära program.

Paolo Robertos italienska kök – Mat från gudarnas stig
Paolos pizza & pasta – Pizza och pasta tillagade med kärlek på de bästa råvarorna!
Mina fastrars mat
Italiensk bondmat från Paolos trädgård
Paolos stora italienska kokbok
Italiensk fastfood
Mina gästers mat

Paolo Robertos

italienska kokböcker

Under åren har Paolo Roberto givit ut flera bästsäljande italienska kokböcker. År 2007 gavs den första kokboken ut - Mina fastrars mat. Boken tog många matlagare med storm. Napolitanska recept från Paolos fastrar tillsammans med hans egna berättelser visade sig vara en sällsynt lyckad kombination.

Paolo har ända sedan barnsben spenderat varje sommar i den lilla napolitanska staden Maddaloni. Och där, tillsammans med fastrarna, lades grunden för hans intresse för den genuina italienska maten. Efter otaliga timmar av heta diskussioner och dispyter lyckades fastrarna till slut välja ut de 40 bästa släktrecepten, som t.ex. gratinerad gnocchi med tomatsås, parmesanpanerade kycklingfiléer och auberginegratäng.

Beställ böckerna på Adlibris