5 typer av milstolpar som du kanske inte har tänkt på att fira

Det finns många milstolpar som människor firar. Födelsedagar, årsdagar och examina är bara några exempel. Men det finns också några okonventionella milstolpar som förtjänar att firas också. I det här inlägget kommer jag att gå igenom fem typer av milstolpar som du kanske inte har tänkt på att fira men som du borde!

Årsdagar för vänskap och husdjur

Vi har alla en viss vän eller familjemedlem som vi uppskattar och vill tillbringa tid med. Att fira vänskapsjubileer är det perfekta sättet att påminna dem om detta! Du kan fira din årsdag genom att bjuda dem på middag, åka på semester tillsammans eller ha en festkväll.

Skilsmässor och uppbrott

Många människor är ovilliga att fira årsdagar som har med uppbrott eller skilsmässor att göra, men sanningen är att de är lika viktiga och speciella som andra typer av milstolpar! Även om du förmodligen inte vill bli påmind om ditt ex varje år på datumet då ni gjorde slut är det ändå en prestation att du gått vidare. Det kan exempelvis vara skönt att göra något för dig själv, speciellt om du råkar vara singel på årsdagen. Då kan man känna sig extra ensam och då förtjänar man glädje.

Sluta röka

Alla vill vara friska och det är en fantastisk känsla när man äntligen kan sluta röka. Så varför inte fira denna milstolpe? Om du till exempel precis har slutat din sista cigarett kanske du kan bjuda dig själv på något speciellt eller gå på middag någonstans där det är trevligt. Då blir varje månad viktig, och de kommer vara lättare för dig att hålla dig till ditt mål om du firar dessa.

Friskhet

Om du nånsin varit långtidssjukskriven eller haft en allvarlig sjukdom kan du överväga att fira när du blir bättre. Då får du också chansen att bjuda in de som hjälpt dig under tillfriskningsresan.

Flytta till ett nytt hus

Om du någonsin har flyttat, och särskilt om det har varit en stor flytt med många lådor inblandade, varför inte fira när det är dags att packa upp dem? En god måltid i ditt nya hem är också ett perfekt sätt att tacka alla för deras hjälp. Det behöver inte vara en inflyttningsfest, det kan vara något helt unikt baserat på vad du gillar.

Komma ut ur garderoben

Många hbtq-personer är för rädda för att komma ut ur garderoben eftersom de tror att deras sexualitet eller könstillhörighet gör att de är annorlunda. Men det gör det inte, och att fira när man börjar ta stegen för att leva som den man vill vara så kan det hjälpa till med den processen. Det kan också göra det till något roligt för dina vänner, de får chansen att fira dig som du verkligen är. Det är därför som coming out-fester har blivit mer populära de senaste åren! Om du känner dig ensam så kan du komma ut för några av dina närmsta först och be dem hjälpa dig annordna festen eller tillställningen. Alternativt kan du ha en komma ut-fest efter att du kommit ut. Som ett sätt att fira att du lyckades.

Vad tycker du om mina tips? Jag hoppas de kan inspirera dig att fira mer än bara födelsedagar och bröllop. Ha det fint!