AcademiaRåvaror

Våra tomater – 100% italienska

By 22 juli 2019No Comments

Medelhavsklimatet, med varma blåsiga dagar och kalla stillsamma nätter, är utmärkt för att odla saftiga och solmogna tomater. Idag har tomaten en självklar plats i den italienska matkulturen, men det var först under mitten av 1500-talet som tomaten fördes in i Europa från Peru, under namnet ”Tomatl”. Italienskans ord för tomat Pomodoro kommer från ordet pomo för ”äpple”, och d’oro som betyder ”av guld”.

Alla Paolos tomater är noga utvalda för sin goda smak. Våra italienska tomater konserveras och förpackas alltid inom 24 timmar efter skörd för att behålla så mycket smak, näringsämnen och färg som möjligt. Dessutom skördas tomaterna omsorgsfullt under perfekt mognadsskede. Tomaterna skördas från mitten av juli till slutet av september.

FINKROSSADE TOMATER

Ursprung: Norra Italien – Emilia Romagna, Lombardiet, Veneto, Tuscana och Piedmont

Finkrossade runda italienska tomater med frisk och aromatisk smak. Passar utmärkt till slätare såser, lasagne, grytor och gratäng.

FINKROSSADE TOMATER

Polpa fine di pomodori

HELA SKALADE TOMATER

Ursprung: Södra Italien – Apulien, Kampanien, Lazio och Basilicata

Saftiga och aromatiska plommontomater som är hela och skalade. Passar utmärkt till matlagning och rätter med större bitar av tomat.  Passar utmärkt till matlagning och med fördel i rätter där en rundare och sötare smak önskas.

HELA SKALADE TOMATER

Pelati pomodori

KÖRSBÄRSTOMATER

Ursprung: Södra Italien – Apulien

Hela körsbärstomater med djup och söt smak. Passar utmärkt till matlagning och med fördel i rätter där en rundare och sötare smak önskas.

KÖRSBÄRSTOMATER

Pomodorini

SAN MARZANO

Ursprung: Södra Italien – Agro Nocerino Sarnese, i närheten av Neapel

Hela skalade tomater med skyddad ursprungsbeteckning som vittnar om högsta kvalitet.
San Marzano-tomaterna odlas i bördig och mineralrik vulkanisk jord vid Vesuvius sluttningar och skördas hand. Tomaterna har en hög sötma, är avlånga till formen med litet kärnhus och mycket fruktkött. Tillsammans med den låga vattenmängden blir den extra mustig när den kokas i exempelvis en klassisk tomatsås.

SAN MARZANOTOMATER

Pomodoro San Marzano

FLER ARTIKLAR