Ugnsbakade körsbärstomater är både söta och vackra. Dessa tomater passar utmärkt som tillbehör till både kött, fisk och fågel. Vi rekommenderar även dessa till mozzarella, sallader, enklare pastarätter som Pasta Pesto, eller direkt på lätt rostat bröd.

Ingredienser:

  • 400 g körbärstomater på kvist
  • 2 krm salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk Paolos olivolja
  • 1 msk honung
  • Flingsalt och svartpeppar efter smak
  • 2 msk pinjenötter
  • Timjanskvistar för garnering

Gör så här:

  • Värm upp ugnen till 200 grader
  • Lägg körsbärstomater på kvist i en form som är ugnssäker.
  • Strö över pinjenötter och skivade vitlöksklyftor.
  • Ringla över olivolja och honung. Salta och peppra efter smak.
  • Rosta i ugnen ca 20 minuter tills tomaterna mjuknat och fått lite färg
  • Låt svalna, lägg på lite kvistar av timjan och servera.

Produkter från Paolos i detta recept

Paolos Olivolja Terre del Sud

Fler recept