En snabblagad och mustig pastarätt full med smak! Paolo har, med fara för sitt eget liv, ändrat lite i sina fastrars originalrecept, och lagt till lite grädde i såsen.

Ingredienser:

  • 400 g Paolos Tagliatelle
  • 400 g kalkonbröstfilé
  • 4 schalottenlökar
  • 300 g mangold eller svartkål
  • 1 litet fänkålsstånd
  • 1 finsmulad peperoncino (liten torkad chili)
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl visp- eller matlagningsgrädde
  • Paolos olivolja
  • smör
  • salt och svartpeppar
  • rivet skal från 1 citron eller eftersmak
  • nyriven parmesanost att servera till

Gör så här:

  • Putsa kalkonfiléen fri från eventuella senor och skär den i 2×2 cm stora tärningar. Salta och peppra.
  • Strimla löken. Skär bort de grövsta stjälkstockarna på mangolden och dela sedan bladen i stora bitar. Hacka resten av fänkålen grovt.
  • Hetta upp olivolja och en klick smör i en stor stekpanna som rymmer hela rätten. Bryn kalkontärningarna tills de är gyllenbruna och lägg sedan över dem på en tallrik.
  • Häll lite olivolja i samma panna. Fräs lök, fänkål och peperoncino på låg värme i ett par minuter, tills allt har mjuknat utan att ta färg. Tillsätt mangold, salta och peppra. Häll sedan i vinet och låt allt puttra tills det mesta av vinet har ångat bort. Blanda ner kalkontärningar och grädde och låt koka sakta utan lock i 5–10 minuter, eller tills blandningen har tjocknat lite och kalkonköttet är genomkokt.
  • Koka pastan al dente i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Låt pastan rinna av i ett durkslag och blanda ner den i pannan. Rör ner citronskal och smaka av med salt och peppar. Servera genast tillsammans med parmesan.

Produkter från Paolos i detta recept

Paolos Olivolja Terre del Sud

Paolos Tagliatelle

Fler recept