Pasta alla Norma, en smakrik och vegetarisk pastarätt med rötterna från Sicilien. På Sicilien hittar du denna rätt på nästan alla restauranger i mängder av olika varianter, då alla har sitt eget specialrecept. Det klassiska receptet innehåller macaroni, tomat, aubergine, ricotta och basilika. Det här är Annas (Anax Skafferi) variant.  ”Den smakar semester och nästan lika bra som på Sicilien. Buon appetito!

Recept för:

  • 4 portioner

Ingredienser:

Gör så här:

  • Skär ner auberginen i cirka 2 cm stora bitar.
  • Salta dem och låt stå för att vätska av i ett durkslag i 20 min.
  • Krama ur vätskan försiktigt och klappa bitarna torra med ett hushållspapper.
  • Finhacka vitlök och skiva chili tunt.
  • Stek auberginen i rikligt med olja och oregano i en medelhet stekpanna, 5-8 min så att de får färg och blir mjuka.
  • Tillsätt chili och vitlök, stek några minuter till.
  • Slå i tomaterna, dela dem i mindre bitar direkt i pannan.
  • Tillsätt balsamvinäger, kapris och krydda med svartpeppar.
  • Låt puttra i minst 20 min under lock. Vänd därefter ner grovt strimlade basilikablad och smaka av med salt & peppar.
  • Koka spaghetti enligt paketets anvisningar medan såsen kokas.
  • Häll av vattnet och blanda i den färdiga pastasåsen.
  • Servera gärna med riven eller smulad ost enligt din smak. Om du älskar kapris, precis som Anna, strö över lite extra.

Produkter från Paolos i detta recept

Paolos Små Kapris

Paolos San Marzanotomater

Paolos Spaghetti

Fler recept