Har du risotto kvar i kylen? Testa att göra “Arancini di riso”. Ljuvligt goda risottobollar med fyllda mozzarella.

Ingredienser:

  • 1 portion tillagad och kyld risotto
  • 50 g Mozzarella
  • 1 st ägg, uppvispat
  • 1 dl Ströbröd
  • 0,5 l Solrosolja eller frityrolja till fritering

Gör så här:

  • Dela mozzarellan i mindre bitar.
  • Forma bollar av risotton med händerna. Pilla in en bit mozzarella i varje boll.
  • Panering: Vänd först risbollarna i ströbröd, sedan i uppvispat ägg och därefter vänd åter igen risbollarna i ströbröd. Låt risbollarna stå i kylskåp cirka 30 minuter före fritering. Det gör att de lättare håller formen under friteringen.
  • Fritering: Värm upp oljan till 180 grader i en tjockbottnad stekpanna eller kastrull och fritera risbollarna tills de är gyllenbruna runt om. Lägg de nyfriterade risbollarna på hushållspapper för att låta överflödig olja rinna av.

Produkter från Paolos i detta recept

Fler recept