Hembakad pizza toppad med Mozzarella di Bufala DOP, grillad zucchini och tomatsås gjord på San Marzano tomater. Ringla över Paolos Olivolja Terra Mia och några klickar med Paolos Crema Kronärtskocka före servering. Buon appetito!
Ett recept av Dante Zia.
Ingredienser:
PIZZADEG (För 4 personer)
- 300 g Kallt vatten
- 1-2 g Jäst
- 500 g Vetemjöl special
- 20 g Salt
TOPPING
- 400 g Paolos San Marzano-tomater
- 3 msk Paolos Olivolja Classico el. Paolos Olivolja Terre del Sud
- 2 tsk Salt
- 1 nypa Socker
- ½ Zucchini
- 2 x 125 g Mozzarella di Bufala DOP
- Paolos Kronärtskockskräm
- Färsk ruccola
- Paolos Olivolja Terra Mia
Gör så här:
PIZZADEG
- Blanda vatten och jäst tills jästen löst sig fullständigt.
- Tillsätt vetemjöl och arbeta degen i 2-3 minuter.
- Tillsätt salt och arbeta degen i ytterligare 5-6 minuter.
- Sätt plastfolie över bunken med degen i och låt jäsa i 12 timmar i rumstemperatur.
- Forma fyra degbollar á cirka 200 g och lägg i oljad ugnsform. Låt jäsa 7-9 timmar i rumstemperatur.
TOPPING
- Värm pizzastenen i ugnen. Stenen ska vara placerad högt uppe i ugnen. Ugnen ska vara inställd på grillfunktion och maxvärme.
- Gör tomatsåsen: Passera/mixa tomaterna, blanda med olivolja, salt och socker. Smaka av.
- Skär zucchinin i tunna skivor.
- Värm en grillpanna på maxvärme i 3-4 minuter. Pannan är tillräckligt varm när du inte kan hålla handen ovanför pannan i mer än fyra sekunder ungefär 4 cm ovanför pannan.
- Grilla zucchinin i grilljärnet. Observera att inget smör eller olja används i en grillpanna. Grilla ca 20-30 sekunder på varje sida till zucchinin fått snygga grillränder.
- Kavla ut degen med händerna. Bred på tomatsås och lägg på små bitar mozzarella (inte all, resten ska läggas på efter att pizzan varit inne i ugnen).
- Lägg på några skivor grillad zucchini. Baka i ugnen tills kanterna fått ordentligt med färg.
- Lägg på sista toppingen: Små duttar av kronärtskockskräm, mozzarellabitar och ruccola. Smaklig spis!