Namnet “Marinara” kommer sig av att när den fattige sjömannen (marinaio på italienska) efter lång tid äntligen kom hem till sin väntande fru, så bakade hon denna pizza för att fira hemkomsten. Trots att hon bara hade råd med de allra enklaste ingredienserna så smakade förstås pizzan fantastiskt. För denna pizza må vara enkel, men med riktigt schyssta råvaror är den tveklöst värdig att kallas festmåltid.

Ingredienser:

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Lägg de konserverade hela San Marzanotomaterna i en skål. Pressa sönder dem med en gaffel. Blanda noga ner vitlök, oregano och salt.
  • Lägg tomatsås i mitten på varje pizzabotten och sprid ut dem i cirkelrörelser innanför kanterna. Ringla över rikligt med olivolja av god kvalitet. 
  • Grädda pizzorna mitt i ugnen i 5-8 minuter. Ringla över lite olivolja och servera pizzorna rykande heta.

Produkter från Paolos i detta recept

Paolos Färska Napolitanska Pizzabotten

Paolos San Marzanotomater

Paolos Olivolja Terra Umbria D.O.P.

Fler recept