Fräsch och smakrik tomatsås som blir magiskt god under tomatsäsong. Har du dessutom tillgång till egenodlade tomater väntar dig en upplevelse. Fuska bara inte med att låta saltet dra ur den beska vätskan ur auberginetärningarna!

Recept för:

  • 4 portioner

Ingredienser:

Gör så här:

  • Skär auberginerna i halv centimetertjocka tärningar. Lägg dem på en stor lutande skärbräda och strö över lite salt för att dra ut vätska. Låt stå i cirka 30 minuter och torka sedan av med hushållspapper
  • Dela tomaterna, skär bort den hårda delen nedanför stjälkfästet och gröp ur kärnorna. Skär tomaterna i bitar och låt dem mjukna i en kastrull under lock på svag värme i 5–10 minuter. Rör om då och då.
  • Mixa tomaterna till en jämn slät röra i matberedare (eller med stavmixer).
  • Värm upp 2 matskedar olivolja i en kastrull tillsammans med en hel vitlöksklyfta. Låt vitlöken fräsa i oljan i ett par mintan att den tar färg. Häll tomaterna i kastullen och tillsätt hela basilikablad och salt. Koka på relativt hög värme i cirka 10 minuter eller tills blandningen har fått en såsig konsistens, och eventuell överflödig vätska har ångat bort. Ta upp och kasta vitlöken
  • Värm upp en halv deciliter olivolja i en stekpanna och fräs den andra hela vitlöksklyftan i ett par minuter utan att den tar färg. Höj sedan värmen och stek auberginetärningarna på hög värme i cirka 8 minuter. Flytta över ett par tärningar på ett fat och spara till garnering. Ta upp och kasta vitlöken.
  • Skär mozzarellan i små tärningar. Koka pastan”al dente” i lättsaltat vatten, och låt den sedan rinna av. Strö mozzarella- och auberginetärningar över pastan och täck dem genast med den heta tomatsåsen. Garnera med basilikablad och några auberginetärningar och servera.

Produkter från Paolos i detta recept

Paolos Olivolja Terre del Sud

Paolos Penne Rigate

Fler recept