Penne alla Vodka är en spännande pastarätt som kommit att bli populär på restauranger över hela världen. Rätten kombinerar en av Italiens mest omtyckta pastasorter med spitsorten Vodka. Det här receptet är skapat av TV-kocken Dante Zia.

Ingredienser:

  • 400-500 g Paolos Penne Rigate
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • 160 g Pancetta
  • 0,5 dl Vodka
  • 3 dl grädde 40%
  • 1 dl vatten
  • Paolos Olivolja
  • Chili
  • Salt
  • Parmigiano Reggiano alt. Grana Padano
  • Persilja

Gör så här:

  • Hacka löken och skär pancettan i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna och häll i olivolja, stek pancettan och löken tillsammans i 2-3 minuter.
  • Tillsätt hackad vitlök och och stek i ytterligare 2 minuter.
  • Tillsätt vodkan och låt den koka in.
  • Tillsätt tomatpuré och fräs i ytterligare 2-3 minuter.
  • Tillsätt grädde och vatten. Låt koka upp. Smaka av med salt och chili.
  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet när pastan är färdigkokad och blanda ihop pastan med såsen.
  • Servera med riven Parmigiano Reggiano eller Grana Padano och lite finhackad persilja.

Produkter från Paolos i detta recept

Paolos Penne Rigate

Paolos Olivolja Terre del Sud Due

Fler recept