AcademiaRåvaror

Olivolja – Paolos olivoljeguide

By 5 mars 2019 oktober 4th, 2019 No Comments

I Paolos sortiment finns flera olika olivoljor att välja mellan. Varje olja har sin unika karaktär.
Alla Paolos olivoljor är extra jungfru och av hög kvalitet. Längre ner finner du en guide till vilken olivolja som passar bäst beroende på ändamål.

EXTRA JUNGFRUOLIVOLJA

Att olivoljan är extra jungfru, extra virgin eller extra vergine, innebär att olivoljan är garanterat tillverkad av antingen kallpressade eller kallextraherade oliver där inga kemiska ämnen eller andra tillsatser har använts under eller efter produktionen. Oljans syrahalt får dessutom högst vara 0,8 procent. Alla Paolos olivoljor utvinns direkt ur oliver uteslutande genom mekaniska processer. De kallextraheras under konstant temperaturövervakning för att säkerställa att temperaturen aldrig överstiger 27 grader, för att behålla maximalt av smak och näringsämnen.

FÖR MATLAGNING

OLIVOLJA TERRE DEL SUD

Smakrik och fruktig

OLIVOLJA TERRE DEL SUD DUE

Mild och fruktig

OLIVOLJA CLASSICO

Mild och balanserad

FÖR SMAKSÄTTNING

OLIVOLJA TERRA ITALIA

Kryddig och balanserad

FÖR UTVALDA TILLFÄLLEN

OLIVOLJA TERRA MIA

Gräsig och fruktig

OLIVOLJA TERRA UMBRIA

Pepprig och smakrik

FLER ARTIKLAR