Salami- och parmesanfyllda kycklingrullader, är kanske inte det första ni tänker på när det gäller klassiskt italienskt recept. Men med typiska italienska råvaror såsom olivolja, salami, ruccola och parmigiano reggiano blir detta en otroligt härlig rätt! Buon Appetito!

Ingredienser:

  • 2 kycklingfiléer (á ca 200 g)
  • 25 g smör
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 30 g ruccola
  • 1 msk rostade pinjenötter
  • 1 hel peperoncino (torkad liten chili)
  • 125 g tunnskivad italiensk salami
  • 50 g parmigiano reggiano i tunna flagor, eller annan lagrad ost
  • Paolos olivolja Terre del Sud
  • 1 halverad skalad gul lök
  • 1 dl torrt vitt vin
  • lite vatten att späda med
  • salt och svartpeppar
  • tandpetare att försegla med

 

UGNSSTEKTPOTATIS

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225 grader. Putsa kycklingfiléerna. Lägg en handflata på ena filén och skär försiktigt tre eller fyra tunna skivor på längden, parallellt med handflatan. Gör på samma sätt med den andra filén. Salta och peppra på skivorna runt om.
  • Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt vitlök och schalottenlök och fräs på låg värme i några minuter utan att löken får färg. Häll ner blandningen i en bunke och låt svalna. Skär bort stjälkarna på ruccolan och blanda ner resten i bunken tillsammans med pinjenötter, finsmulad peperoncino, samt salt och peppar.
  • Skala och skär potatisen i tunna skivor. Smörj en ugnsform, cirka 25×35 cm, med olivolja och sprid ut potatisskivorna jämnt inuti. Strö över rosmarin, salt och peppar. Stek potatisen i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills skivorna känns mjuka och har fått en fin stekyta.
  • Fördela lökblandningen på filéskivorna men inte alltför nära kanterna, lägg på salami och parmesan. Rulla ihop skivorna och fäst ihop med tandpetare.
  • Värm olivolja i en stor stekpanna med lock. Lägg lökhalvorna med snittytan nedåt i pannan och låt den fräsa försiktigt i 3–4 minuter för att få med en mild löksmak.
  • Höj värmen, lägg ner ruladerna i pannan och bryn dem runtom tills de har fått gyllenbrun färg. Tillsätt vin och späd eventuellt med någon sked vatten. Sänk värmed och låt ruladerna puttra under lock i 10–15 minuter, eller tills de är genomstekta. Ta upp och kasta löken.
  • Plocka bort tandpetarna, skeda lite steksky över ruladerna och servera dem tillsammans med den ugnsstekta potatisen.

Produkter från Paolos i detta recept

Paolos Olivolja Terre del Sud

Fler recept