Linn Utbult bakom Salt som Socker bjuder på detta härliga recept på frasiga smördegspaket med hasselnötscreme. Både riktigt gott och enkelt att baka. Utmärkt att servera tillsammans med en skopa glass!

Recept för:

  • 8 paket

Ingredienser:

  • 1 pkt fryst smördeg (4 plattor)
  • Ca 1 dl strösocker eller råsocker
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 2 dl Paolos Hasselnötscreme
  • Några nypor flingsalt

Gör så här:

  • Låt degplattorna tina och kavla sen ut dom en och en. Strö över lite socker och kavla in i degen. Kavlar ganska tunt.
  • Dela varje utkavlad platta i två så du får en fyrkant, lägg dessa på en plåt med bakplåtspapper.
  • Bred ut hasselnötscreme i mitten ca 2-3 cm från kanten och strö över hackade hasselnötter.
  • Vik över- och underdelen in mot mitten. Vik sen över kanterna och vänd med skarven undertill. Tänk Burrito!
  • Skär några snitt på ovansidan och strö lite socker över och grädda i ca 15-20 minuter. Låt svalna lite på plåten innan du lägger upp. Servera gärna med en rejäl skopa glass.
  • Mängden hasselnötscreme är ju högst personligt, ta tills du skäms helt enkelt.

Produkter från Paolos i detta recept

Paolos Hasselnötscreme

Fler recept