Balsamico - Balsamvinäger från Modena

Området kring staden Modena, i regionen Emilia-Romagna, Italien, är där balsamico, eller balsamvinäger som det också kallas, har sitt historiska ursprung. Äkta balsamvinäger får endast tillverkas i detta område.

Paolos tre balsamvinäger, Invecchiato Oro, Argento och Bronzo har alla skyddad geografisk beteckning och är märkta med italienska kvalitetsbeteckningen IGP (Indicazione Geografica Prottetta). Denna beteckning visar på att livsmedlet är producerat, framställt eller bearbetat inom ett begränsat geografiskt område. Man kan se denna märkning som en garantistämpel på att livsmedlet kommer från ett specifikt område som vittnar om högsta kvalitet på produkten. All vår balsamvinäger är producerad i Modena och alla av hög kvalitet. Våra tre IGP-märkta balsamvinäger innehåller varken färgämnen eller andra tillsatser.

På svenska heter denna typ av märkning SGB (skyddad geografisk beteckning). Exempel på svenska produkter som har registrerats som skyddade geografiska beteckningara är svensk aquavit, svensk punsch, svensk vodka och skånsk spettkaka.

Produkter från Paolos i detta recept

Paolos Balsamvinäger Bronzo

Paolos Balsamvinäger Argento

Paolos Balsamvinäger Invecchiato Oro

Fler artiklar