Aubergine, tomat, vitlök och örter. Smaker från Medelhavsområdet som vi alla älskar. När det är säsong för solmogna tomater går det utmärkt att byta ut tomaterna i receptet till färska. Recept av Caroline Hofberg (Caroline i köket).

Ingredienser:

Gör så här:

  • Skär auberginen först i skivor och därefter i strimlor som är ungefär lika tjocka som en tumme. Stek auberginen i rikligt med het olivolja i en gryta. Den ska bli mjuk och få fin färg.  Stek i omgångar och låt auberginen rinna av på hushållspapper.

  • Skala och hacka vitlöken. Smula peperoncinon.

  • Fräs vitlök och peperoncino i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt balsamvinägern och låt koka in till hälften. Häll på de konserverade tomaterna. Koka ihop under lock cirka 25 minuter.

  • Strimla de soltorkade tomaterna. Skär mozzarellan i små bitar. Rosta pumpakärnorna i en torr och het panna.

  • Tillsätt soltorkade tomater och aubergine i såsen. Koka utan lock cirka 5 minuter. Smaka av med salt.

  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

  • Vänd ner pastan i tomatsåsen. Tillsätt mozzarella, parmesanost och basilikablad. Blanda noga runt så att pastan täcks med såsen och osten smälter. Strö över pumpakärnorna.

Produkter från Paolos i detta recept

Paolos Caserecce

Paolos Körsbärstomater

Paolos Soltorkade Tomater Classico

Fler recept